MTB-äventyr i lera och sol …

mtb-adventure
Elva entusiastiska klubbkamrater från Haninge SOK njuter av välförtjänt fikapaus …

Dags för det årliga äventyret och tillika långtur på MTB ”al á Ronnie”. Det var elva tappra själar som dök upp vid Tungelsta station imorse kl 09.15, laddade för ca fyra timmar trevlig höstcykling. Perfekt väder med växlande molnighet och ca 13 grader i luften. Det varvades mellan singeltracks i lervälling och snabbcyklad grusväg i bästa södertörnsterräng. En del av turen gick längs vattnet för att övergå i öppna kulturlandskap förbi Häringe slott innan det var dags för skogen igen.
Jag bröt av efter ca två timmar – nöjd och fylld med positiv energi. Skön tur! Fick höra att det var några till som hoppade av efter ytterligare någon mil, medan de allra tappraste var tillbaka i Tungelsta igen efter drygt fyra timmar.
Ja, det blir säkert en repris igen nästa år – inget är som dessa långturer där allt kan hända. Det är allt från kramp och sendrag till gyttjebad och vurpor bland rötter och stenar. Men trots det är humöret på topp och fram till nästa gång får berättelserna och skrönorna hålla spänningen på topp – vad bjuder Ronnie på nästa gång …

1 tanke på “MTB-äventyr i lera och sol …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s