Det rullar på …

Den senaste veckan har varit riktigt intensiv och det känns skönt att vara på väg till torpet.
Helgens långpass på rullskidor blev en tre timmar lång mix av klassiskt och skate. Det vackra vädret och jordbrukslandskapet bidrog starkt till att det blev en tur som trots allt gick ganska fort.
Vid söndagens frukost bestämde jag mig för att följa med Ronnie till Södertälje och köra MTB-O. Tog en öppen bana, den längsta då det stod två timmar på dagens schema. Det blev ett kul lopp – 26 kontroller att plocka, halvsvåra vägval i ganska lättcyklad terräng. Kom i mål efter dryga två timmar och nöjd med tävlingen.
Måndagens vila fick ge vika för tjejloppet Vårruset med jobbet. Tog det inte speciellt seriöst, men när väl startskottet gick gav jag det jag hade för dagen. Blev ett bra lopp och personligt rekord.
Lugnt rullskidpass på tisdagen med den sedvanliga soppkvällen i klubbstugan. Alltid lika uppiggande med historier från helgens tävlingar och dagens pass. Upp tidigt på onsdagen för att gå på frukostseminarium med Magnus Nylander och Daniel Tynell om kost och träning – riktigt intressant om kroppens balans för att kunna prestera på topp. Dagen avslutades med ett skatepass med fokus på teknik. Men oj, vad jag blev trött! Halva passet var jag helt slut i kroppen och trött med syra i stumpen. Fick slita sista milen…
Trött när klockan ringde på torsdagen och några timmars jobb innan mötet med Leif Larsson – resurs för SOK och deras skidåkare. Ett spännande och givande möte där vi pratade och förutsättningar för att kunna prestera – vinnande skidåkning. Och då inte bara att stå högst upp på pallen, utan att åka effektivt och ekonomiskt. Riktigt spännande där vi pratade mycket om stryka och vilken effekt olika belastning och antal repetition har på musklerna och nervbanorna. Det handlar mycket atletisk hållning, dvs att ha kontroll på sin kropp för att inte göra av med onödig energi. Åh, detta vill jag gärna lära mig med om! Avslutade dagen med intervallpass, klassiskt men med skateutrustning. Kändes hundra gånger bättre och mycket stabilare. Så får det nog bli i fortsättningen. Starkare och mer motiverad, trots fruktansvärd mjölksyra i stumpen den första kvarten.
Hem och packa inför nästa veckas tester och läger i Östersund…
Så, nu sitter jag i bilen med Ronnie och är på väg till lugnet. Det känns bra. Kanske lite korvgrillning vid älven – skön kontrast från den gångna veckan…

20130531-210657.jpg

1 thought on “Det rullar på …

  1. Gumman….du tar väl hand om dig? Tempot känns iaf i text HÅRT. Ses om två veckor drygt, då blir det paddling

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s