Lions Bragdlejon 2013

”I sin världscupdebut i december 2012 bidrog hon till en guldmedalj i mixedstafett. Med tuffast möjliga konkurrens i Sollefteå på IPC VM, blev hon 2013 världsmästarinna i sprint samt tog en bronsmedalj på distans.
Denna 41-årige lårbensamputerade längdskidåkare som endast fyra år nått världstoppen i sin idrott genom målmedvetenhet och träningsvilja är en förebild för alla genom sin glädje, tävlingsinstinkt och positiva inställning.”

I april fick jag ett telefonsamtal från Mats Torstensson, Lions. Ett glädjande sådant – jag hade blivit nominerad och dessutom fått äran att ta emot stipendiet ”Lions Bragdlejon 2013”. Stipendiet på 20 000 kronor delas ut till en manlig och en kvinnlig idrottare med funktionsnedsättning, som dels uppnått idrottsresultat av bragdkaraktär och dels genom andra särskilt förtjänstfulla personliga kvalifikationer och insatser varit föredöme för övriga idrottare med funktionsnedsättning. Utdelningen sker i samband med Lions Riksmöte som i år hölls i Åre.
Jag och Ronnie åkte upp Kristi himmelsfärdshelgen för att ta emot priset och passade även på att njuta av lite jämtlandsnatur och träffa Tant Ewa, en god vän. Det blev en lite överraskande helg, med nya bekantskaper som bjöd på berättelser mellan himmel och jord. Det blev viltspan långt in på natten med facit – åtta älgar och orrspel i mörkret. Vi bjöds på den godaste chokladtårta jag någonsin ätit och fyndade på Lundhags. Vi hann med mycket på bara fyra dagar …

IMG_1936

3 thoughts on “Lions Bragdlejon 2013

  1. En otrolig prestation av dig tjejen och nu har jag lärt mig massor om Lions. En härlig helg även för mig som bjöds på ert finfina besök. Roligt att vi träffade Alice på flyget som du tydligen kommer träffa igen… =) Världen är liten!

    • Japp, idag bär det iväg till Lillsved på Värmdö i Stockholm och den stundande Kandidatcampen inför Paralympics nästa år … Det blir spännande – mycket media, nya människor och lite träning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s